Prof.Dr.Filiz Karaosmanoğlu

Telefon:+90 212 285 68 37 Fax:+90 212 285 29 25
Eposta:filiz@itu.edu.tr Ofis:B306
Web Sayfası:
Adres:İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü 34469, Maslak / İstanbul.

Eğitim Bilgileri Verdiği Dersler
Doktora:İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Kimyasal Teknolojiler,Yakıt Kimyası ve Teknolojisi, Raylı Sistemlerde Yakıtlar ve Yağlar
Yüksek Lisans:İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü
Lisans:İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü
Uzmanlık Alanları

Enerji Teknolojisi, Biyoyakıtlar, Yağlama Yağları, Temiz Üretim Teknolojisi, Atık Yönetimi, Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi, Sürdürülebilirlik Yönetimi, İklim Değişimi

Bilimsel ve Mesleki Üyelikler

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi
Enerji Ekonomisi Derneği
Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği
Temiz Enerji Vakfı
Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği
Austrian Biofuels Institute
International Association for Energy Economics

Görevler, Ödüller ve Burslar

Doktora Sonrası Araştırma, Nova Scotia Teknik Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü, Halifax-Kanada(1991-1992)

Yalova Üniversitesi İçin Görevlendirilme (2008-2012)
Kurucu Rektör Yardımcısı
Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı
Üniversitelerarası Kurul Temsilcisi
Senatör
BAP Komisyonu Üyesi

Başlıca Yayınları

1)Rethinking Structural Reform in Turkish Agriculture: Beyond the World Bank’s Strategy”, Editorial: Karapınar, B., Adaman, F., Özertan, G., Nova Science Publisher, 2010. Chapter:“Biofuels in Turkey”, İşler, A., Karaosmanoğlu, F.

2) Karaosmanoğlu, F., Yüzer, S., Kerpicci, H., Durak, E., "The Investigation of Relationship Between Lubricating Oil and Refrigerant in Refrigerator Compressors", Industrial Lubrication and Tribology, 65(6), 456-465, 2013.

3) Ekşi, G., Karaosmanoglu, F., “Combined Bioheat and Biopower: A Technology Review and an Assessment for Turkey”,Renewable and Sustainable Energy Reviews, 73, 1313-1332, 2017.

4) Bayrakdar, E., Barutçu, B., Karaosmanoğlu, F.,"Forecasting on First Generation Bioethanol Production: A Comparison of Selected Linear and Non-linear Models",Journal of Renewable and Sustainable Energy, 9, 4, 43101-0, 2017.

5)Borand, M.N, Karaosmanoğlu, F.,"Effects of Organosolv Pretreatment Conditions for Lignocellulosic Biomass in Biorefinery Applications: A Review", Journal of Renewable and Sustainable Energy, 2018.